Stemwijzer: YOUNGVOICE

Samen met ProDemos hebben wij een stemwijzer speciaal voor jongeren ontwikkeld. Deze stemwijzer is sinds 9 mei live gegaan. Weet jij ook nog niet op wie je gaat stemmen? Ga dan snel naar www.youngvoice.nl

De Europese Unie, hoe dan?!

Het kan zijn dat je denkt: waarom hebben we de Europese Unie? In dit filmpje van de Volkskrant wordt verteld waarom de EU bestaat en hoe hoe zij is ontstaan. Het kan zijn dat je denkt: waarom hebben we de Europese Unie? In dit filmpje van de Volkskrant wordt verteld waarom de EU bestaat en hoe zij is ontstaan.

Huh? Geen Nederlandse partijen in het parlement?

In het Nederlands parlement zitten Nederlandse partijen, zoals GroenLinks, het CDA en de VVD. In het Europees Parlement zien we deze partijen niet onder deze naam terugkomen. Er zijn namelijk ook speciale ‘bundeltjes’ voor het Europees parlement. Niet zo gek als je erbij stilstaat dat het Europees Parlement op dit moment 751 zetels kent, verdeeld naar het inwoneraantal van de lidstaten. In totaal vertegenwoordigt dit parlement dus ruim een half miljard Europeanen! Om niet met iedere partij om de tafel te moeten zitten als je iets wil besluiten, kennen we de Europese fracties.

Wie, wat, hoe?

Om een goed beeld te krijgen van de jungle van de politiek hebben wij voor jullie een overzicht gegeven van welke 'moederpartijen' bij welke jongerenpartijen horen. Vervolgens hebben we ook de link gelegd met de Europese partijen. Voor een goed overzicht hebben wij partijen die geen jongerenpartijen hebben, buiten beschouwing gelaten (denk aan de PVV of 50PLUS). Scroll naar beneden om de andere twee overzichten te bekijken!

Verslag PJO-debat 29 november

Op 29 november 2018 vond in Utrecht het festival “Ben jij Europa de Baas” plaats. Deze avond stond speciaal in het teken van de komende Europese verkiezingen. Als VoorTegen hebben wij bij dit festival een debat over de Europese Unie georganiseerd tussen de politieke jongerenpartijen. Hieronder volgt een verslag over deze avond en specifiek over het debat.

koffie

fdjfldfjdlfjdlfjsdlfjslfjdlfjdlfjdfl

Aftermovie festival 29 november

DIt is de aftermovie van ons eerste verkiezingsfestival afgelopen november! Tegelijk gaan wij in op wat ons drijft en wat wij doen. Zien we jou ook bij een ander evenement dat wij organiseren? Kijk in onze agenda voor alle evenementen waarbij wij betrokken zijn!